Bananenbrood: ja of nee…

De bananenbrood-hype is tot nu toe altijd een beetje aan me voorbij gegaan…hoofdzakelijk omdat ik bananen an sich niet lekker vind… Maar toch rolde nu eindelijk ook het meest gepinde, gedeelde en “gelikte” bananenbrood recept der Lage Landen van de blog “Uit Pauline’s keuken” uit mijn oven… Mja…ik heb nu niet direct het gevoel van “wow, dat ik dit al die tijd heb moeten missen”…maar slecht is het zeker ook niet. Misschien gaan we toch wel ook eens andere versies proberen. Inzake bananenbrood ben ik dus allesbehalve een “early adopter” :-). Ik paste het recept licht aan.

Wat heb je nodig?

 • 3 rijpe bananen
 • 3 eieren
 • 60g dadels, ontpit
 • 150g amandelmeel
 • 30g geraspte kokos
 • 75g gemengde noten (gehakt)
 • 50g cacao nibs
 • rechthoekige bakvorm, ingevet

Hoe ga je te werk?

 • mix de bananen met de dadels
 • voeg de eieren toe
 • voeg het amandelmeel en de kokosrasp toe en meng alles goed met een garde
 • voeg ten slotte de noten en cacao nibs toe
 • giet het beslag in een broodvorm
 • bak gedurende 40min een in een voorverwarmde oven op 180°C

Have a Food Time!

 

IMG_1377

Tags